פרסום תלונה על מוצר ושירות לא תקינים

שאלה:

שלום
רכשתי מכשיר שייקר חשמלי מחברה מסוימת.
השתמשתי בו שימוש סביר. והמנוע שלו נשרף ונוזל חום בעל ריח וטעם רעים נזלו החוצה.

יש אחריות שנה למוצר. אך כיון שראיתי שתחנות השירות מועטות ומרוחקות מביתי. בחרתי לרכוש שוב את אותו מוצר.
כיון שכאשר הוא פעל הייתי מרוצה.

והתופעה חזרה על עצמה. לאחר שימוש סביר לפי ההוראות. 3 חודשים והאחריות לשנה.
המנוע נשרף והדיף טעם וריח רעילים. ואדים חמים עלו ממנו למשך מספר דקות!

פניתי למרכז השירות והאופציה היחידה שהם נתנו לי זה לנסוע עד למרכז שירות שלהם שנמצא ברחובות ואני גרה בפתח תקווה ללא רכב ועם ילדים קטנים.

המנהלת לא הסכימה לדבר איתי רק שלחה הוראות מרחוק.

בקיצור
מוצר גרוע
שירות לא נעים

השאלה:
האם עלי לפרסם חוות דעת שלילית באתר מתאים לתועלת הציבור שידעו. או שזה אסור?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לפרסם חוות דעת שלילית כדין לשון הרע לתועלת שמותר. אלא שצריך שיתקיימו שבעה תנאים שהזכיר החפץ חיים ואלו הן: 1. שיראה בעצמו ולא ששמע מאחרים. 2. שלא יחליט מהר שהשני פעל שלא כדין, אלא יתבונן היטב האם השני עשה עוול. 3. שיוכיח את החוטא תחילה בלשון רכה. 4. שלא יגדיל את העוולה יותר ממה שהיא. 5.  שיתכוון לתועלת ולא לנקמה או שנאה. 6. אם יכול לסבב שתגיע התועלת בצורה אחרת. 7. שלא יגיע לו נזק יותר מכפי הדין.

בהצלחה.

מקורות:

ראה חפץ חיים כלל י.