מכונת גילוח כשרה

שאלה:

קראתי בעבר מאמר באתר לגבי מכונות גילוח וראיתי של הופיעה המכונה בה אני משתמש, שנוצרה על ידי החברה Remington (model XR1390). האם היא מותרת בשימוש?

תשובה:

אנחנו לא עוסקים בכשרות מכונות גילוח, כיון שאיננו מבינים בין הסוגים השונים, אני רק יודע שכדאי לקנות עם הכשר של הרב גרוס וכך לא נכנסים לחששות איסור, בשאר המכונות אין כשרות ודאית, יש אומרים אל תלחץ חזק [בלתי אפשרי כידוע למי שאי פעם התגלח…] וכו'… לכן המלצה שלנו, לקנות רק בכשרות זו.

שבת שלום ומבורך.