תיקון חצות

שאלה:

שלום וברכה!!!
רציתי לדעת:
1). למה חסידים לא אומרים תיקון חצות? ואם יש חסיד שכן רוצה לומר האם הוא עובר על המנהג של הקהילה שלו?
2). למה חסידים לא אומרים וידוי בקריאת שמע על המיטה? כך גם מופיע בסידורים בנוסח 'ספרד'!?!?

תשובה:

שלום וברכה

1. אינני חושב שיש מנהג חסידים לא לומר תיקון חצות, באופן כללי אמירת תיקון חצות אינה חיוב גמור, ולא כל אדם זוכה לכך, ראה בזה את חשיבות הדברים במשנה ברורה בסי' א.

2. וידוי בקריאת שמע שעל המיטה הוא מנהג קהילות הספרדים, בני אשכנז לא נהגו בכך.

יום נעים.