השתתפות בחתונה מעורבת

שאלה:

שלום רב,
אני אדם ששומר תורה ומצוות ואבי לא שומר.. , יש בקרוב חתונה(הבת של אח של אבא ) שהיא מעורבת ממש ואני לא מתכוון להגיע אליו , חושב שאבי אכעס אם לא אגיע , האם צריך להקשיב לאבי ולהגיע או לא ? ( אשמח לעצה )
ובנוסף הבת הזאת הייתה בחתונתי , בזה שאני לא הולך בגלל טעמי צניעות , האם אני עובר על לא איסור של "לא תיקום" ?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי תגיע לזמן קצר, שלא בזמן ריקודים תאחל מזל טוב מכל הלב, תתחבק גם עם אבא, ואז בעדינות תעלם מהאירוע.

לא כדאי לצער את אבא.