אכילת פרווה שנאפה בתנור חלבי – לאחר ארוחה בשרית

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם מותר לאכול לאחר ארוחה בשרית – עוגת פרווה שנאפתה בתבנית חלבית ובתנור חלבי?
או האם עדיף לאחר ארוחה בשרית לאכול עוגת פרווה שנאפתה בתבנית פרווה ובתנור בשרי?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך להמתין לאחר אכילת בשר לגבי אכילת עוגה זו, לגבי לאכול עם בשר ממש, כגון שמדובר באפיית חלות לשבת, ודאי יש להעדיף תנור פרווה או בשרי, במקביל ניתן להכשיר את התנור על ידי נקיון והמתנה 24 שעות, ולבני אשכנז גם הפעלה על החום המירבי ריק 40 דק'.