אזכרה – ממתי אומרים קדיש?

שאלה:

לאימי יש אזכרה בתאריך כ"ג באייר במלאות 5 לפטירתה
רציתי לדעת ממתי אני אמור לומר להתחיל לומר קדיש באיזה שבת עלי להעלות לתורה לומר משלים עם חצי קדיש
בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

למנהג בני אשכנז זה רק ביום האזכרה עצמו, מתחיל בערבית כל שלושת תפילות היום, ולמנהג הספרדים זה משבת הקודמת, אומרים את כל הקדישים, לבני כל העדות כדאי לעלות לתורה מפטיר ואם יכול להתפלל לפני העמוד מוסף וקבלת שבת זה מעולה. גם ערבית של מוצאי שבת מאוד חשוב לעבור לפני התיבה.

בשורות טובות.