ספירת העומר או קריאת שמע?

שאלה:

יש דין של תדיר ושאינו תדיר
בספירת העומר כאשר מגיע זמן צאת הכוכבים יש לפניו שתי מצוות ולכן מתפללים ערבית ולאחר מכן ספירת העומר
השאלה: התפללנו ערבית בזמן בין השמשות במצב שצריך לחזור על קריאת שמע שוב לאחר צאת הכוכבים לחומרה לאחר התפילה זה כבר לאחר צאת הכוכבים מה נקדים האם קריאת שמע כי זה תדיר או ספירת העומר כי הגיעה זמנה וקריאת שמע אני מחויב רק מצד חומרה אז מה לואמר תחילה

תשובה:

שלום וברכה

לא נכון לומר שקריאת שמע זה רק לחומרא, אם לא היה צאת הכוכבים זה חיוב גמור מדינא לקרוא שוב קריאת שמע! יש דעת יחיד בתוספות בתחילת ברכות שגם לפני צאת הכוכבים יוצאים ידי חובה.

אעפ"כ אני חושב שיש לספור קודם עומר, כיון שזה נעשה בציבור ולפי סדר התפילה, ואם לא יספרו וכל אחד יחליט שהוא משלים לבד לפי הסדר, אז בסוף שוכחים לספור.

המלצה טובה, להתפלל ערבית בזמן.

בהצלחה וערב טוב.