לפני עוור בחברת ביטוח שתובעת בערכאות

שאלה:

מצוי היום שמי שמכיר דירה באזורים שיש אוכלוסיה שלא תמיד משלמת…שיש חברה שנותנת שירות של "ביטוח" כלומר משלמים לה עמלה, היא בודקת מראש את מצבם הכלכלי של השוכרים. ואם היא "מאשרת" שוכר, היא לוקחת אחריות שהוא ישלם ואם הוא לא משלם היא משלמת במקומו.
האם יש בעיה שכאשר חותמים איתם, בעצם גורמים להם שאם השוכר לא ישלם הם יתבעו אותו בערכאות. ובעצם גם למעשה שפונים אליהם בשעת מעשה שהשוכר לא משלם בעצם גורמים להם כעת לתבוע אותו בערכאות.

אמנם בעצם זה בעיה גם בביטוח רכב או ביטוח רכוש וכד'

מה הדין? ומדוע?

תשובה:

שלום וברכה,

החברה שאחראית על התשלומים לא פונה מיד לערכאות, אלא הם פונים תחילה לשוכר ומחייבים אותו בתשלום חיוב של קרן בלבד. אם השוכר ממאן לשלם הם פונים לערכאות. ולכן מותר למשכיר לפנות לחברות הביטוח כדי לבטח את התשלום, והשוכר שלא משלם אחרי התביעה של החברה הוא הגורם לחברה שיפנו לערכאות.

בהצלחה.