הודעה לבנק על טעות לטובת לקוח

שאלה:

שלום. ביצעתי העברה בנקאית. להפתעתי הבנק העביר את הכסף לחשבון היעד וגם השאיר אותו בחשבוני. האם חובה עלי (מגדר השבת אבידה) ליידע את הבנק על כך? מדובר בחברה ציבורית שרוב מניותיה בידי יהודים.

תשובה:

שלום וברכה,

יש חובה להודיע לבנק על הטעות כדי להשיב להם את כספם.

בהצלחה.

מקורות:

מדין השבת אבדה אתה חייב להודיע לבנק על הטעות. ויתכן שיתר על זה כאשר ביקשת מהבנק להעביר כסף הם הלוו לך כסף ולא גבו ממך את החוב ואתה נחשב לווה שחייב לפרוע את חובך, וכדי שלא להיות בכלל לווה רשע חובה להודיע להם ולפרוע את החוב.