ברווז מהדרין

שאלה:

בס"ד
שלום רב
לפי מה שידוע לי אין כשרות מהודרת על ברווזים. אך יש אתר בשם "וול דאן" שכל המוצרים שם בהשגחת בדץ העדה החרדית שזו הכשרות הכי מהודרת. השאלה אם אני מקפידה לאכול אק בדץ מותר לי לקנות מהם ברווז בהשגחת העדה החרדית ?
בנוסף, יש להם מוצרים קפואים שהם באים ארוזים עם כיתוב העדה החרדית ועם מדבקה . אך יש להם גם מוצרים טריים שאני מניחה שיבואו ללא מדבקה. האם זה בסדר לרכוש מהם בשר טרי ללא מדבקה כשבאתר כתוב שהבשר שלהם של העדה החרדית ?
תודה מראש.

תשובה:

אם זה בכשרות העדה החרדית אפשר לקנות. גם אותי זה מפתיע שיש על זה כשרות בד"ץ פעם ראשונה שאני שומע.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. כתוב על המדבקה? לא על האריזה עצמה? נשמע חשוד! בפרט במוצר שלכאורה גם הרבנים לא שמעו על כך! אולי כדאי לברר מול העדה? מס' טלפון שלהם 02-6700-200

  2. איני מבין.
    למה שלא תהיה כשרות מהודרת על בשר ברווז?
    ידוע לי שיש בשר ברווז בהכשר הרב רובין. זה קיים כבר לפחות עשרים שנה.
    אין מסורת על ברווזים?

  3. אם כבר דברנו על מסורת. שמעתי שיש או שהיתה בעיה עם בשר צבי. פה בארץ ממילא זה לא שייך כי זו חיה מוגנת. אבל אני חושב שבאירופה יש איזו קהילה יהודית שהיה שם איזה סיפור עם מסעדה שרצו לקבל הכשר של בד"ץ מהארץ, ואחד התנאים היה שלא ימכרו בשר צבי.
    ידוע לרב על משהו כזה?

  4. אינני בקי, אבל דיברתי על כך פעם עם סופר מומחה, ואכן סיפר לי שיש דיון בענין, אך למעשה נהגו הרבה שנים כן לכתוב על עורותיהם.