שכר לימוד במעונות יום בתקופת הקורונה

שאלה:

מעוניין לדעת מה היתה הפסיקה המקובלת לגבי שכר לימוד למעונות – הממשלתיים – שהיו סגורים בתקופת הקורונה אשתקד [2020] בימי הסגר הראשון. בהתייחס לזמן שבלא"ה הם היה צריכים להיות סגורים, כמו חופשת פסח וכד'.

תשובה:

שלום וברכה,

בימי החופשה שהיו צריכים להיות סגורים גם ללא הקורונה חייבו לשלם מחיר מלא. במעונות ממשלתיים אם היה תיקצוב מלא מהמדינה לא חייבו את ההורים לשלם, ואם התיקצוב לא היה לא חייבים לשלם.

בהצלחה.