הלוואה בתשלומים שימשכו לתוך השמיטה

שאלה:

שלום
ישר כוחכם
על מה צריך להקפיד מי שנתן הלוואה למישהו כאשר ההלוואה תוחזר עוד חצי שנה מהיום למשך 20 תשלומים. לפי חשבוני מעבר לשנת השמיטה הבאה לקראתנו לשלום
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

ראוי להקפיד בסוף שנת השמיטה [לפני ר"ה של שנת תשפ"ג] לערוך פרוזבול, כדי להגן על חובות שאם הלווה לא יפרע בזמן.

גם במקרה שהמלווה לא יערוך פרוזבול חייב הלווה לשלם את התשלומים שזמנם אחרי שנת השמיטה, כיון שחוב שזמן הפירעון אחרי שמיטת כספים אין השמיטה משמטת. השמיטה משמטת חובות שהגיע זמן הפירעון והלווה לא פרע את החוב.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן סז סעיף י.