מזוזה בבית שער

שאלה:

שלום כבוד הרב
בסימן רפו סעיף ז- מה כוונת השו"ע?הרי אני מבין שהמרפסת היא בית שער לעליות ואז כותב שהיא פטורה אז מה אם כן ההמשך שאם היא בית שער לבית אז תהיה חייבת הרי גם קודם לכן הייתה בית שער לא?
תודה

תשובה:

כוונת השו"ע לחלק בין בית שערשאינו צמוד לבית, נניח הוא נמצא בתחילת החצר שבסופה יש בית, שהוא פטור ממזוזה לדעה זו, לבין בית שער הצמוד לבית, כלומר אתה נכנס בצד אחד של הבית שער והצד השני של הבית שער הוא פתח הבית, שהוא חייב במזוזה לכל הדעות.

יום טוב.