טעות בחשבון בחנות

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
קניתי בחנות שהיא גם רשת ארצית, לאחר שיצאתי שמתי לב שהיה טעות בחשבון ואני חייבת להם עוד 4 ש"ח, חזרתי אליהם והם אמרו שאכן יש טעות בחשבון של 4 ש"ח אבל לא צריך להחזיר להם. העובדים הם שכירים ולא בעלי הרשת, האם חל עליי חיוב להחזיר או לסמוך על זה שהם ויתרו, ע"מ לא להיכשל בגזל. תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שהודעת לקופה יצאת ידי חובתך ואין חובה לשלם. ולמרות שהם שכירים יש להם סמכות להחליט בדברים קטנים של ניהול החנות.

בהצלחה.