חיוב של נתבע כאשר לא מגיעים לדיון בבית דין

שאלה:

אם יש דין ודברים ביני לבין פלוני, יתכן שאני חייב לשלם לו, ויתכן שאני פטור, שיש הרבה צדדים, שטעון שדיין ישמע את ב' הצדדים, כדי להחליט. באופן שהתובע לא תובע את הנתבע לבית הדין, האם יש חובה (או בידי שמים) על הנתבע לחזר על התובע שיבוא איתו לבית דין או לדיין, או שנאמר שאם הוא לא חשוב לו הדבר הוי כמחילה?

תשובה:

שלום וברכה,

בע"ד שיש לו דו"ד עם חברו יכול לדרוש שיבוא לבית דין כדי לברר את הדין. ואם התובע לא מעוניין להגיע לבית דין אין חובה לנתבע לשלם מספק ואף בידי שמים אין עליו חובה. אין חובה לשלם אם לא ברור שחייב לשלם, וכשיש ספק והתובע לא מברר את הדין אין חובת תשלומים ודינו כאילו מחל על החוב עד שיבוא ויתבע.

בהצלחה.