צוואה לנשל אחת הבנות מהירושה

שאלה:

אשה נפטרה ולה 10 בנים ובנות, הבת בכורה, וכתבה צוואה אחרונה שרק 9 מילדיה יקבלו חוץ מהבכורה, חתמה אצל עו'ד,
כיצד עליהם לנהוג.
האם אפשר לתת לבכורה מרצונם מתנה.

תשובה:

שלום וברכה

ברור שלאחר שהם יורשים הם יכולים לתת מחלקם לאחות, כל הצוואה היתה רק שהירושה תתחלק בצורה זו, אין לאם כח לצוות שהם לא יתנו מתנה לאחותם.

כל כך הרבה כאב טמון מאחורי שאלה כזו, שמכאן נלמד לעצמנו, כמה דברים ניתן לעשות אחרת ואחר כך מצטערים, אף אחד לא נשאר כאן לעולם, ומה שנשאר לאדם בצאתו מן העולם אלו מעשיו הטובים ומשפחתו האוהבת, וכל הויכוחים והמלחמות שהיו מתגמדות ואין להן כבר שום מקום.

בשורות טובות.

[אם צריך לפייס, זה הזמן לבוא לקבר עם עשרה אנשים, להסיר נעליים ולומר חטאתי לה' אלוקי ישראל ולאשה פלונית בת פלוני, והם יאמרו מחול לך מחול לך מחול לך].