מוצרים אחרי פסח

שאלה:

שלום רב, אצלנו בעבודה במשרד יש כל מיני מוצרים כמו נשנושים, שתיה וכדומה שלא כשרים לפסח אבל כשרים, האם מותר להשתמש בהם אחרי פסח, אם אני יודע שלא עשו מכירת חמץ במשרד? תודה

תשובה:

אם זה היה במשרד בחג ולא היתה מכירת חמץ, איסור גמור לאכול זאת, זה האיסור שאסרו חכמים "חמץ שעבר עליו הפסח". שתייה מן הסתם אינה חמץ, בודאי אם היא לא דייאט שבזה יש חשש חמץ.