להתפלל כנגד צואה על הסדין אחרי כביסה / תהילים או שיר ערש?

שאלה:

שלום. מחילה מכבודכם-לאחרונה הצואה של התינוק קצת יצאה מהטיטול באופן לא ברור ונגעה בסדין. לאחר הכביסה ראינו שהריח ירד אבל עדיין יש צבע של הצואה על הסדין. האם ניתן לקרוא מול זה תהלים או דברי תורה וכדומה? (לפעמים עד שהוא נרדם קוראים תהלים וכד')?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שכבר התכבס ואין כאן ממשות אלא חזותא בעלמא – מותר.

לא לשכוח מלבד התהילים, לשיר לו שיר ערש, לצחוק אליו ואפילו לספר סיפור קטן גם אם הוא לא מבין, תינוק קטן אוהב לשמוע את צלילי הקול של אבא ואמא.

ערב טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הוא לא מבין אלא רק אוהב לשמוע את צלילי הקול מאי נפק"מ בשבילו אם זה שיר ערש או תהילים? אדרבה, פרקי התהילים יעשו יותר רושם על נשמתו!

  2. הוא צריך להרגיש את היחס האישי אליו ואת האהבה, לא שמיעה של תהילים לריבונו של עולם. שוב אינני אומר שלגמרי לא, אבל לא לשכוח את זה, זה חשוב מאוד.