חוות דעת שלילית למוצר

שאלה:

ישנם אתרים שבהם ניתן להעלות ביקורות על מוצרים, קניתי מוצר והתאכזבתי ממנו האם מותר לי לכתוב ביקורת באחד האתרים על כך שהמוצר לא מומלץ כדי שאחרים לא יתאכזבו כמוני? ואם כבר כתבתי כזאת ביקורת (א"א למחוק את הביקורת לאחר הפרסום) האם אני חייבת מותר לי לשקר ולכתוב תגובה חדשה בנוסח "התגובה הקודמת הייתה טעות, התקלה הייתה רק במוצר שלי"?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

פרסומת שלילית דינה כלשון הרע לתועלת. ולשון הרע לתועלת מותרת בהתקיים שבעה שבעה שכתב בחפץ חיים. ואלו הן: 1. שיראה בעצמו ולא ששמע מאחרים. 2. שלא יחליט מהר שהשני פעל שלא כדין, אלא יתבונן היטב האם השני עשה עוול. 3. שיוכיח את החוטא תחילה בלשון רכה. 4. שלא יגדיל את העוולה יותר ממה שהיא. 5.  שיתכוון לתועלת ולא לנקמה או שנאה. 6. אם יכול לסבב שתגיע התועלת בצורה אחרת. 7. שלא יגיע לו נזק יותר מכפי הדין.

בהצלחה.