קופת פנסיה

שאלה:

רציתי לשאול לגבי קופת פנסיה רגילה עבור עובד.
ידוע לי שיש עניין להיות במסלול הלכה כיון שאחרת זה ריבית.
האם זה חובה ממש? והאם עליי להתאמץ עבור כספים קטנים (מעבודות ישנות שעבדתי בהם תקופות קצרות ביותר) שיעברו למסלול הלכה?

תשובה:

שלום וברכה,

ראוי להחמיר להצטרף במסלולי הלכה כדי שלא להיות שותפים באיסורים של החברות שעוסקות באיסורים. אולם לפי הלכה דעת הגר"מ פיינשטיין והגרש"ז אוירבך והגרי"ש אלישיב שאין איסור להשקיע בסלולים שאינם מסלולי הלכה. ולכן אם לא כרוך בהפסד גדול או שאין טרחה גדולה ראוי להצטרף למסלול הלכה.

בהצלחה.