תשלום באוטובוס

שאלה:

שלום רב,
עליתי על אוטובוס אגד מהדלת הקדמית. איש לפני ניסה לתקף את הרב קו שלו אצל הנהג והנהג אמר לו שבמכשיר שלו זה לא עובד ורק מבפנים אפשר לתקף. האוטובוס היה מלא, לא יכולתי להתקדם וירדתי בתחנה הראשונה לאחר מכן. מקווה שלא חשדו בי שמא ח"ו התחמקתי מלשלם. לתקף פעמיים בנסיעה הבאה שלי ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם המכשיר תיקוף שבתוך האוטובוס פעל בשעת הנסיעה יש חובה לשלם, ואם לא שילם יש לשלם פעם אחרת.

בהצלחה.