חיוב עלות נוספת של ביטוח עקב טעות

שאלה:

שלום, עשינו שיפוץ והיינו צריכים להנמיך את מפלס הרצפה בכל הקומה.
הדבר הצריך טיפול במעלית שיהיה שווה למפלס החדש.
חברת הביטוח של המעלית לא ענתה לפניה שלנו וקיבלנו הצעה מחברה אחרת , אך צריך בשביל זה לעבור לחברה שלהם.
הם הציעו לנו מחיר יותר זול לביטוח (400 במקום 450).
דיברנו עם השכנים והם הסכימו.
בסוף התברר שהמחיר שלהם לא כלל ביטוח חלקי חילוף(ביטוח מקיף)
ונדרש בשביל זה לשלם 600 ש"ח בחודש (150ש"ח יותר מהחברה השניה)
כשרצינו לחזור לחברה הקודמת התברר שחתמנו חוזה לשנה ונותרו עשרה חודשים של תשלום עד שנוכל לחזור.
השאלה על מי מוטל לשלם את ההפרש?
נ.ב התיקון שעשינו היה בעלות נפרדת על חשבוננו

תשובה:

שלום וברכה,

השכנים צריכים לשלם את ההשתתפות בביטוח או את הוצאות התיקון של המפלס החדש. הוועד הבית לא צריך לשלם על הטעות שעשה, מאחר ואין זה נזק אלא מנעו רוח של השתתפות, וכן עשו בידיעת השכנים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. התיקון שנעשה היה לצורכינו הפרטי של הדיירים של אחת הקומות(אנחנו היחידים בקומה)
    אנחנו לא הועד בית אבל כיון שאנחנו רצינו את התיקון אנחנו החלפנו חברה (כמובן בהסכמת השכנים) האם זה משנה את הדין? האם אנחנו צריכים לשלם (על ההפרש)או כל השכנים?

  2. אתם לא חייבים לשלם את ההפרש.
    העובדה שהתיקון היה רק עבורכם לא מחייב את אתכם, כיון שהיקון ברכוש המשותף ומחייב את כולם. מה שהחלפתם חברה לא מחייב אתכם כיון שרק מנעתם השתתפות של ביטוח ואין זה הפסד, ובנוסף, שהיה ע"ד השכנים.