המתנה אחרי אכילת לחם שהיה בארוחה בשרית

שאלה:

שלום
אכלנו בסעודת שבת , והחלה הייתה מונחת על השולחן בזמן שהיה בשר על השולחן, פרסתי מהחלה במהלך הסעודה ויש חשש שידיי היו מלוכלכות בשמנונית בשר, מה הדין של חלה זו, לאכול אותה בסעודה חלבית אני יודע שאסור , כי היא נחשבת בחזקת בשרי, אך האם אני צריך להמתין שש שעות , האם הספק שמנונית שיש על החלה בטל בשישים? האם בטל בשישים נאמר רק על תערובת לחה, או גם על משהו מוצק כמו כיכר לחם
תודה רבה

תשובה:

אין צורך להמתין שש שעות, הכלל בענין זה מאוד ברור, וכפי דברי הש"ך הידועים בסי' פט, שאפילו לקחו כף שאינה נקייה מרוטב של בשר ולקחו בה אורז, שהוא ודאי נעשה בשרי ביחס לנושא של אכילה עם חלב, אין צורך להמתין אחר אכילתו שש שעות, כיון שלא היתה כאן כוונה לאכילת בשר, ולענין זה לא גזרו חכמים.

יום נעים.