הטמנה בעור כשכוונתו לעשות ממנו נעלים

שאלה:

מה הדין בעור מעובד, דבר שאינו מוסיף הבל, שרוצה לעשות ממנו נעלים בעתיד, ובינתיים רוצה להשתמש בו להטמין אוכל?

תשובה:

שלום וברכה

דינו כדבר שאינו מוסיף הבל שמותר לטמון בו בערב שבת, אבל כיון שיש מטרה לימשו בעתיד, הוא מוקצה ולכן אסור לטלטלו, כמו שאמרו במשנה מסכת שבת פרק ד משנה ב:

טומנין בשלחין ומטלטלין אותן בגיזי צמר ואין מטלטלין אותן כיצד הוא עושה נוטל את הכסוי והן נופלות רבי אלעזר בן עזריה אומר קופה מטה על צדה ונוטל שמא יטול ואינו יכול להחזיר וחכמים אומרים נוטל ומחזיר לא כסהו מבעוד יום לא יכסנו משתחשך כסהו ונתגלה מותר לכסותו ממלא את הקיתון ונותן לתחת הכר או תחת הכסת: