אישה לאחר לידה – המתנה בין בשר לחלב

שאלה:

האם אישה לאחר לידה צריכה להמתין 6 שעות לאחר אכילת בשרי חלבי?
(קראתי במקום אחר שכתוב רק שעה, בתוך השלושים יום ללידה, האם זה נכון?)
תודה רבה מראש!!

תשובה:

שלום וברכה, ככלל, מי שחולה (אפילו קצת) וזקוק לשתיית חלב וכדו' כדי לחזקו, מותר לאכול מאכלי חלב אף בתוך שש שעות, אך לכתחילה עליו להמתין לפחות שעה אחת כדי לקיים את עיקר הדין כפי שנפסק ברמ"א (פתחי תשובה ס"ק ג, בשם חת"ס סימן עג; חכמת אדם סעיף יב). וכן יולדת בתוך חודש ללידתה יכולה להקל בהמתנת שעה, ובלבד שיברכו ברכת המזון לאחר אכילת בשר.

אבל לדעתי הלכה זו כלל אינה מצוייה ואינה נוגעת לזמנינו, זה היה שייך בעבר שהאוכל היה מאוד מצומצם, והחלב היה מרכיב מרכזי בבריאותה של האשה היולדת, כוס חלב היה סמל למשקה של רפואה [אפשר לקרוא על ההיסטוריה של מה שנקרא טיפת חלב, שהיום מזוהה רק עם חיסונים ובעבר זו פשוט היתה חלוקת כוס חלב כל יום לילדים כדי שישרדו..], היום יש אוכל מגוון בריא ומחזק מכל הסוגים והמינים, ואדם יכול לקבל בשפע את כל אבות המזון חלבונים ככל שירצה גם בלי לראות חלב ממרחק, אז מה הסיבה להקל? אינני רואה בזה שום טעם!

יום נעים ומזל טוב!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם היא בבית חולים או בית החלמה ואכלה בשרי בצהריים מאוחר, ובארוחת ערב פחות משש שעות יש חלבי, לכאורה כאן יש סיבה להקל?