לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מלאכה בערב שבת

שאלה:

שלום. עשיתי ביטוח רכב לרכב והביטוח צריך להגיע להתקין לי רכיב מסוים ברכב כדי שימדוד לי את כמות הק"מ שאסע בו ע"פ התנאים שסגרתי איתם. במהלך השבוע אני בעבודה ולא כ"כ הסתדר לי ולהם למצוא מועד להתקנה , ולכן קבעו לי שיגיע מתקין ביום שישי בין השעות 11:00 ל-13:00, האם יש בזה בעיה הלכתית כלשהי של מלאכה בערב שבת וכדומה? לאחר חצות?
תודה וכל טוב

תשובה:

אין בעיה, כיון שמדובר במשהו הנעשה באקראי, וזה גם לפני שעה עשירית.

מקורות:

הגם שנהגו שלא לעשות מלאכה ביום שישי לאחר חצות אלא לצורך שבת, המדובר הוא דוקא במשהו קבוע ולא מלאכה אקראית. על גדר המלאכות האסורות ביום שישי ראה שו"ע סי' רנא ס"א מג"א ס"ק ה וט"ז ס"ק ב ובביאור הגר"א שם. על כך שבאקראי מותר, ראה אור זרוע הל' ערב שבת סי' יג, וברמ"א שם.