לבישת בגד צמר על בגד פשתן

שאלה:

ציפיות לכרית שעשויות מ – 100% פשתן
וציצית שעשויה מצמר רחלים, האם יש חשש לישון על הכרית שמא יצאו או מהציצית או מהכרית אחד מן הסיבים ויתחברו יחד?

תשובה:

שלום וברכה

מותר ללבוש בגד צמר על בגד פשתן או להיפך, וגם לדעת המחמירים בזה אין לאסור אלא רק באופן שלא ניתן לפשוט את התחתון בלי להסיר את העליון, אבל כאשר ניתן לפשוט את התחתון בלי להסיר את העליון כמו בציצית – מותר לכל הדעות.

מקורות:

ראה אור זרוע הל' יום טוב סי' שמא על פי הירושלמי כלאים פרק ט' שהחמיר כשאי אפשר לפשוט, וברמ"א סי' ש סעי' ד כתב שנכון לחוש לדבריו, וכן החמיר בים של שלמה ביצה פ"א סי' מו, אולם בבית יוסף שם פירש שהירושלמי מדבר באופן שלא ניתן לפשוט את התחתון בגלל שהוא מחובר בתפירה לעליון אבל מה שמונחים זה על זה אינו אסור כלל גם כשאי אפשר לפשוט את התחתון בלי העליון, וראה בט"ז שם ס"ק י שדן כשאפשר לפשוט באופן חלקי מה הדין, וראה ש"ך שם ס"ק ט, ובשו"ת מנחת יצחק ח"ב סי' כו אות ג',  ויש עוד להאריך בזה אבל בנדון כאן ודאי מותר לכל הדעות גם אם הטלית קטן עצמה היא צמר.

הצטרף לדיון

תגובה 1