העברת סמכויות לעובד חדש

שאלה:

שלום רב,
עבדתי במשרד כמתכנת שכיר,במהלך עבודתי למדתי את המערכת ובמקביל כמובן שיפצתי,שידרגתי ונתתי מענה לצרכים של החברה.
לאחר שנה כשנגשתי לבקש תוספת למשכורת(עבדתי תמורת 35 ש"ח ,
4 שעות אחה"צ)
אמר לי המעסיק שלהעלות את השכר הוא לא רוצה,אבל אפשר לעבור לעבודה לפי פרוייקטים.
לאחר כמה חודשים הבנתי שאני צריך לעבוד לפי פרוייקטים,כיון שבאותו זמן היו תסמינים אצל אחד מילדי,ועבדתי מהבית,כמובן באישורו.
לאחר כמה ימים,כתב לי מייל שלא יוכל להכיר בשעות עבודתי מהבית כי הוא רוצה אותי במשרד ובשעות אחה"צ.
כמובן שלחתי לו מייל ושאלתי אותו אם הוא מעוניין לעבוד לפי פרוייקטים,הוא אמר שכן,וסיכמנו שאתחיל יום למחרת.
לאחר מכן לא פנה אלי עם פרוייקטים,למעט פרוייקט אחד ,שלמעשה לא רצה לשלם עליו,(טען שזה יקר, למרות שזה היה מחיר השוק)
כיון שכך פניתי ובקשתי אישור לשחרור כספי הפיצויים שלי, אך לא נעניתי .
המשכתי לבקש עד שנשלח אלי מייל מהמעסיק ובו הוא טוען שאני הוא זה שהתפטר, ומלבד זאת דרש למסור לו את הידע אותו רכשתי במהלך עבודתי ,ולעשות חפיפה עם מתכנתת חדשה בטלפון.
האם עלי למסור לו את הידע? כמה כסף אוכל לדרוש (או שזה אמור להיות באותו שכר שעבדתי אצלו) עבור השעות אותם אני אצטרך עבור החפיפה?
והאם על המעסיק לשלם לי עבור אותם חודשים(2.5 ח') בהם לא יכולתי לקבל דמי אבטלה (כיון שלא נתן את המסמכים)?
תודה רבה,

תשובה:

שלום וברכה,

אין עליך חובה למסור את המידע שרכשת במשרד, ולכן אתה יכול לדרוש תשלום עבור המידע. [אא"כ היה חוזה שמחייב למסור את המידע]. המעביד חייב לתת לך את כל הזכויות שמגיע לך לפי חוק עובד ומעביד. וכדאי שתברר אצל רו"ח את כל זכויותיך.

העיכוב שמנע ממך דמי אבטלה לא מחייב את המעביד בתשלום.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה .
    ובהמשך לשאלה זו:
    לאחר שעברתי אצלו לעבודה לפי פרוייקטים(לפי מה שהוא למעשה הציע),והמעסיק לא פנה אלי מאז,ועוד שבמקביל מצא עובד חדש.
    האם נחשב הדבר להתפטרותי מהעבודה?
    אני הרי לא התכוונתי לעזוב ,אלא לעבוד איתו לפי פרויקטים(כלומר המעסיק לא משלם על שעות עבודה אלא על עבודות מוכנות).
    שבועיים לאחר שעברתי לקבלנות הוא טען שהוא רואה זאת כהתפטרות.
    דורש בתמורה לטפסים חפיפה-לאחר כמעט 3 חודשים של שקט ,ללא עבודה וחוסר הסכמה לתת לי את הטפסים שאוכל לפחות להגיש לביטוח לאומי לקבלת דמי אבטלה.
    לסיכום:
    1)פיטורין או התפטרות
    2)אין פה עניין של היזק?לגבי אי יכולת פניה לאבטלה

  2. 1. אם הוא הביא עובד אחר לאותה עבודה הרי זה התפטרות לכאורה, וכדאי שתברר אצל רו"ח.
    2. אין תשלומי נזק אם לא המציא ומנע רווח.