היתר מכירה בירקות עלים

שאלה:

שלום.
אני התחלתי עבודה בתור נהג חלוקה של ירקות חסלט.בנוסף להכשר בד"ץ הקיים בחסלט,אני מחלק ירקות נוספים בהכשר פחות (אוצר הארץ,ברכת קטיף וכד').אני חושש שההכשרים הנ"ל ממשיכים לעבוד בשנת שמיטה ע"פ היתר מכירה.האם יש כאן עניין מסייע בכך שאני מחלק את הסחורה הנ"ל בחנויות?

תשובה:

שלום וברכה

בלי להביע עמדה לגבי עצם מערכות הכשרות הללו שאינן מוכרות לי, בירקות עלים מגידול מיוחד אין כל כך בעיה בהיתר מכירה, אמנם בד"ץ העדה החרדית נמנעו מלהסכים לעשות מכירה לגוי, אבל הגרי"ש אלישיב הסכים לכך, משום שמדובר בגידול על מצע מנותק, שאין בו בעיה של לא תחנם, ואין בעיה של חוכא ואיטלולא – צחוק מהמכירה, אין כל התנגדות למוכר שהגוי אכן יממש את המכירה, בסך הכל מדובר בעציץ… לכן אני לא רואה בעיה בשיווק התוצרת הזו בשמיטה.

בהצלחה רבה