החזקת ספרים שיש בהם ציטוטים מהקוראן והברית החדשה

שאלה:

שלום לרבנים
האם מותר להחזיק ספר בבית המכיל ציטוטים מ"הברית החדשה" והקוראן?
האם מותר לקרוא בזה?

תשובה:

אסור לקרוא בזה ואין להחזיק בבית.

יום נעים.

מקורות:

ראה מה שכתב ההפלאה בספרו פנים יפות בפרשת קדושים "שמא יאמר האדם בלבו כיון שהוא מכיר את האלילים ויודע שאין בהם ממש וכלא חשובים בעיניו על כן ירשה לעצמו לראותם ולבונתם על כך הזהירונו חז"ל אל תפנו לראותם אפילו לראותם גרידא ואפילו כדי לבזותם".

ספרי מינות אסור לאדם לקרוא אף על פי שהוא קורא בהן לא כדי להיות מושפע מהם אלא רק כדי ללמוד את דתם או אפילו לבזותם. וכך אנו רואים במעשה של אלישע בן אבויה (אחר) שיצא לתרבות רעה מפני שספרי מינים היו נושרים לו מחיקו כפי שהבוא בגמרא בחגיגה טו,ב. כלומר, למרות שמן הסתם באותה שעה היה צדיק ובוודאי לא נתכוון להיות מושפע מהם לרעה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זה נכון, אבל כשאני מעיין ברש"י אינני רואה שום קשר לדברי כפירתם, אלא רק למעשיהם הרעים. ממילא זה אינו סתירה למובא להלכה.