הקדשה למפרע בתרומה

שאלה:

ב"ה
שלום לכבוד הרב
בעבר תרמתי בסתם ספרים לבית הכנסת – לפני 5 שנים, ועוד אחרי כן
כעת אני מעוניין להקדיש אותם לעילוי נשמת אבי ז"ל
האם אני יכול להקדיש את הספרים שכבר תרמתי ולכתוב עליהם לעילוי נשמת וכו'?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לכתוב בתיאום עם הגבאי, אבל אין לזה הרבה משמעות מעבר לכבוד האב, כי בעצם לא תרמת שום דבר לעילוי נשמתו, התרומה כבר היתה שלא לצורך זה.

המשך לעשות דברים לעילוי נשמתו, והעיקר חיזוק במצוות, לימוד משניות, נתינת צדקה.

בהצלחה