לא אמרתי בלי נדר

שאלה:

שלום. לאחרונה היה יום אחד שלא הרגשתי טוב, ואשתי שאלה אותי אם אלך לבית הכנסת אז אמרתי לה שאני אלך לבית הכנסת לערבית, לאחר כמה זמן באמת הרגשתי פחות טוב ושקשה לי ללכת לצאת החוצה ולכן התפללתי בבית בסוף ולא
הלכתי להתפלל בבית הכנסת. האם זה שאמרתי לה בהתחלה שאלך לבית כנסת זה כמו נדר?

תשובה:

זה לא נדר, כיון שניכר מכוונתך שלא התכוונת להתחייבות מסויימת אלא להבעת רצון, ותיכנון מסויים. באופן כללי משתדלים להקפיד לומר בלי נדר באמירות כאלו, אבל זה לא מעכב.

שבת שלום, ותרגיש טוב!