יחסים בין נשים

שאלה:

יצא לנו לקרוא חומש בבית וראינו
שתורה בכמה וכמה מקומות מזהירה ומקללת על עניין משכב זכר וכמה חמור ותועבה בעניי הקב"ה שיש להתרחק מזה כמו מאש,
לא זכור לי בראיתי בעניין משכב אישה באישה ודאי שזה גם לאסור מקוון שלא כדרך הטבע והבריאה לעשות כן
איך התורה לא הזהירה בזה (לפי מה שזכור לי ) אם כן אשמח לדעת איפה כתוב על משכב אישה באישה ,מה זה פחות חמור בעיני השם ?

תשובה:

שלום רב.

אכן דבר זה אסור. הוא לא מוזכר בפירוש בתורה, אולם חז"ל למדו את זה מהפסוק "וכמעשה ארץ מצרים אשר אתם ישבתם בה לא תעשו" (דברים יח, ג). ראה שבת סה,א, ויבמות עו,א.

וכן פסק גם בשולחן ערוך (אבה"ע סי' כ' סעי' ב').

שבת שלום.