הוצאת זרע לבטלה

שאלה:

אני בחור דתי צעיר ושומע פה ושם על איסור קישוי והוצאת זרע לבטלה ושמירת ברית קודש שהם דברים חמורים מאד אך לצערי עד היום לא הוברר לי האיסורים האלה ולא הבנתי מה זה
אני מפחד שאני עושה איסורים כל הזמן ואני לא יודע בכלל שאני עובר עליהם אשמח אם הרב יסביר לי על האיסורים האלה

תשובה:

שלום וברכה

בורא עולם יצר לכל גבר את יכולת ההולדה בזרעו, וזה מיועד כדי לקיים מצות פריה ורביה לאחר הנישואין בקדושה כדת משה וישראל. כאשר אדם משחית את זרעו, ומוציאו לריק סתם לתאוותו, הוא בעצם משתמש ביכולת הזו לריק, וזה דבר שאסור לעשותו. לכן יש לכל גבר לשמור על עיניו שלא יגרמו לו לתאווה כזו ויגרמו לו להשחית זרעו בכוונה או שלא בכוונה, לא לצפות בסרטים, לא ללכת סתם למקומות בהם יש נשים הלבושות בפריצות וכו'. אם קרה מתוך שינה דבר כזה, לא צריך לעסוק בזה, זה דבר שקורה ואין אדם שניצול ממנו, בפרט ברווקות, אבל יש לשמור באופן נורמלי ובריא שלא להגיע לידי כך וכאמור. לכן גם יש לשכב על הצד ולא על הבטן, שכן כאשר האיבר מתחמם ומתחכך הוא עשוי להגיע על ידי קישויו להוצאת זרע.