הדרכת כלה ממעשר כספים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם מותר להורים לשלם על הדרכת כלה לביתם מכספי המעשר שלהם?
אשמח אם תשתפו מקורות לתשובה.
תודה רבה ויישר כח על פועלכם המבורך!
שלמה

תשובה:

שלום וברכה

מותר לשלם על הדרכת כלות ממעות מעשר, ובכלל כל הוצאות החתונה ניתן לתת ממעשרות [אלא אם כן כאשר יצרו חיוב מול המחותנים הכוונה היתה לתת משלכם ולא ממעשרות, אבל גם במקרה כזה, כל המ שמעבר למחוייב ניתן לתת ממעשרות, שהרי מדובר במצות הכנסת כלה, אתם לא מחוייבים לעשות זאת מכספכם].

מזל טוב ורוב נחת.

מקורות:

הכלל במעשר כספים, שכל מצוה שאדם לא מחוייב בה, הוא יכול לקיימה ממעשר כספים. מצות הכנסת כלה היא ככל צדקה, גם אם מדובר בבתך. אדם אמנם חייב לתת איזה סכום בסיסי כדי לחתן את בתו, אבל היום נותנים הרבה מעבר לכך, וגם הדרכת כלה אינה חובת המציאות וצורך מובהק, באופן עקרוני היה ניתן לבקש מאיזו אשה נשואה שתשוחח איתה חצי שעה, אלא שאנחנו רוצים שתהיה מוכנה הרבה יותר וזה אכן חשוב, אבל לא חובה המוטלת על ההורים.