נישואין עם אחות מאומצת שאינה יהודיה

שאלה:

האם מותר להזדווג עם אחות מאומצת (אין קשר דם)? אם היא לא יהודית ואני כן ונולד ילד, הילד יהודי? ואם לא, אפשרי לגייר אותו ללא האמא?

תשובה:

שלום רב,

מותר להתחתן עם אחות מאומצת, שכן היא אינה אחות כלל.

כמובן שאם היא אינה יהודיה, זה איסור חמור. הילד יהיה גוי, ללא כל ספק. אימוץ של תינוקת שאינה יהודיה במשפחה יהודית אינה הופכת אותה ליהודיה ללא גיור כהלכה.

לגבי גיור ללא האם, מצד ההלכה כאשר האב לוקח את הילד לביה"ד על מנת לגיירו אין בעיה, למרות שהאמא אינה יהודיה. ביה"ד יכולים לגיירו כהלכה. אלא שיש בעיה אחרת, מאחר שהילד יגדל במשפחה שאמו אינה יהודיה, סביר להניח שהוא בעצם יגדל ללא שמירת תורה ומצוות, ולכן ביה"ד לא יאות לגיירו, שהרי הגיור שמועיל אצל קטנים עובד מדין "זכין" לאדם שלא בפניו. ומאחר שהסבירות היא שהוא יגדל כאינו שומר תו"מ דעת הרבה פוסקים שאין זה זכיה עבורו וממילא לא חל הגיור. אמנם יש חולקים, וסוברים שהגיור חל, אבל לכתחילה לא מגיירים במצב כזה. ראה עוד כאן בנושא.