לדבר אחרי ק״ש שעל המיטה

שאלה:

שלום, אני נוהג מדי פעם לומר ברכת המפיל ללא שם ומלכות בשביל שאני יוכל להשאר ער אחרכך חבר שלי שהוא היה תלמיד ישיבה (עכשיו בהפסקה) ככה הוא נוהג אם הוא רוצה להמשיך ליהיות לא מצאתי היתר הלכתי לזה אבל אמרתי שאם הוא עושה ככה אני משער שגם אני יכול לעשות ככה, האם יש היתר הלכתי להשאר ער אחרי ק״ש שעל המיוה וברכת המפיל ללא שם ומלכות?

תשובה:

אין ממשעות לברכה בלא שם ומלכות, זה בעצם כאילו לא בירכת. מה שצריך לעשות וכפי שהמשנה ברורה מורה בתחילת סי' רלט, זה להמתין עם הברכה עד שאתה באמת רוצה כבר לישון.

חלומות נעימים.