לבצע הערכת משקל ללא ידיעת הלקוח

שאלה:

שלום הרב
אני עובד במפעל כשוקל משאיות

כלומר כול משאית נשקלת כדי לחייב את הלקוחות בכמות החומר שהביאו

לפעמים נהג מביא 2 סוגי חומרים באותה שקילה,
ויש קצת משקל מחומר מסויים, והוא לא רוצה לעשות 2 שקילות.

יש הנחיה שקיבלתי מאחת העבדות במפעל ( שהמנהל שלי אמר לי להקשיב לה )
להקליד ידנית את 2 הסוגים באותה שקילה

כלומר הנהג מעריך כמה הוא הביא מכול סוג ואני כותב

הבעיה שיכול להיות שהלקוח ישלם יותר
כי הנהג יגיד שהוא הביא יותר מהחומר היקר ופחות מהזול

כמובן שיש לנהג אינטרס כי הוא מרוויח יותר על המשקל היקר

יש לציין שעובדים ככה עוד לפני שהגעתי למפעל לאורך זמן
ויכול להיות שהלקוחות יודעים על זה,( לא הצלחתי לברר את זה )
בנוסף לדעתי הערכה לא רחוקה מהמציאות
ויש סיכוי טוב שהלקוחות לא מקפידים
בנוסף אני רק שוקל, והמנהלת יודעת שזה הערכה, אולי נאמר שיש חובה עליה לדווח זאת ללקוחות ולי אין שום קשר לתשלום של הלקוח, כי אין לי קשר עם הלקוח ואני לא מדבר אתו, אולי היא מדווחת באופן כללי שלפעמים יש מקרים כאלה ואנחנו עושים הערכה למשקל (גם את זה לצערי לא הצלחתי לברר).

בנוסף האם יש עליי חובת השבה על מה שעשיתי עד עכשיו?
והאם זה מוגדר מבחינתי כגזל או כסיוע לדבר עבירה?

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין מדבריך שהנהג שמביא את הסחורה יודע שלא עושים שני שקילות והכל נעשה בהעכרה ולא במדויק, ולכן אין בכך משום איסור גזל. אם הנהג שמביא את הסחורה לא יודע שהסחורה לא נשקלת יש לעשות שקילה ולא לפעול לפי הערכה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא ממש הבנתי את התשובה
    הרי הנהג רק מביא את הסחורה
    מי שמשלם זה הלקוח
    ואני לא יודע אם הלקוח יודע שמבצעים הערכה למשקל

    בנוסף הרב לא התייחס לעניין שאני רק מקליד
    ומי שבקשר עם הלקוח זה אותה מנהלת שאומרת לי את הערכה
    אולי נאמר שזה לא עניין שלי כי היא צריכה להגיד ללקוח שביצענו הערכה

  2. עכשיו אני מבין שהנהג הוא לא בעל הסחורה. בכל מקרה לך מותר לעבוד במשקל ולדווח למשרד, אתה לא עושה איסור ולא מסייע, הם אח"כ יחליטו אם להודיע לבעל הסחורה על הערכה או לא. ולכן מותר לך לעבוד שם.