השאלת ספר מבית מדרש

שאלה:

שלום רב!
אני לומד בישיבה, ובבית המדרש יש כמות רבה של ספרים. ישנם כמה ספרים שיש בבית המדרש, אך בביתי אין.
שאלתי היא, האם מותר לי להשאיל ספר כלשהו לשבת(כשידוע לי שביום שבת אף אחד לא נמצא שם, ולכן אין שימוש בספרים), ולהחזיר אותו מיד ביום ראשון (כך שאין אדם מפסיד לימודו כתוצאה מכך)?
*יש לציין שהספר שאני מעוניין להשאיל, ערכו מועט(20 ש"ח, כך שאם יקרה משהו, אוכל להחזיר את אותו הספר, אפילו חדש).
האם מותר להשאיל גם ללא בקשת רשות?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להוציא ספרים מבית כנסת כמו שמובא בשו"ע. אין הבדל אם יש שימוש בספר או לא. ויש לבקש רשות מגבאי בית הכנסת.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סוף סימן קסג.