הצעת נישואין עם טבעת מהווה בעיה?

שאלה:

שלום לרב,
האם הצעת נישואין יכולה להיחשב כספק קידושין?
בעבר הייתה לי הצעה ולאחר זמן ביטלנו את החתונה . לאחרונה נתקלתי בשאלה זו ונזכרתי שגם לי בעבר הייתה הצעה עם טבעת שבסוף לא מומשה לחתונה . לבסוף גם לא החזרתי את הטבעת אלא החלפתי בתכשיט אחר ונתתי כמתנה .
יש לחשוש ממשהו?
אני לא זוכרת אפילו את ההצעה ואם היו עדים או לא ( זה היה מזמן)אבל נראה לי שלא

תשובה:

שלום רב,

אם לא היו עדים ודאי שאין סרך קידושין בעניין. אבל מעבר לכך, המטרה בהצעות הנישואין אינה נישואין עכשווים, אלא עתידיים. כלומר, הצדים מסכמים ביניהם בהצעת הנישואין שהם יתחתנו בעתיד, ומסיבה זו אין בהצעות הנישואין חשש לקידושין.