הנחה שהגיעה לאחד מהשותפים

שאלה:

שני אחים קיבלו את דירת עמידר של אבא שלהם ז"ל (הבנים של אישתי)
הם צריכים לשלם על הדירה 1000 שקל בחודש
עמידר חתמו עם כל אחד בנפרד חוזה
אח אחד משלם 500 ש"ח
אח שני הביא אישורים רפואיים ומשלם 80 ש"ח במקום 500
האח שמשלם 500 ש"ח מתגורר בדירה
האם האח שמשלם 80 חייב להתחלק עם אחיו או שאינו חייב ,בנוסף אותו עניין של הנחה קיים גם בארנונה האם האח שמקבל הנחה צריך להתחלק עם האח השני שמשלם את מלוא הסכום

תשובה:

שלום וברכה,

ההנחה שנותנים בגלל לאחד הוא בגלל 'מבריאות לקויה' ולכן רק לא מתחלקים השותפים בהנחה ורק אחד זכאי להנחה, ולכן אחד משלם 80 והשני משלם תשלום מלא.

בהצלחה.

מקורות:

ראה נתיבות סימן קעח סוס"ק א שביאר את כל החלוקים מתי מתחלקים בשותפות לאמצע ומתי לא. ובסו"ד כתב שאם רק אחד עובד אצל השר ורק לו מגיע ההנחה לא מתחלק עם השותף בהנחה. ומכאן נלמד גם למקרה שהאחד חולה שזכאי להנחה שאין חולקים בו שני השותפים.