גילוח בספירת העומר כמה ימים לפני הברית

שאלה:

שלום
נולד לי בן ב"ה, ובעזה"י הברית יהיה ביום שני
ביום שני לא יהיה זמן להסתפר כיון שהברית יהיה מוקדם מיד אחרי התפילה, מכיון שאני בחו"ל אין מספרות פתוחות ביום ראשון.
השאילה שלי היא האם מותר לי להסתפר ביום שישי?
תודה

תשובה:

לכאורה אין היתר לזה. בדרכי משה הביא בסוף סימן תצג שביום שלפני הברית סמוך לערב מסתפרים, ובהלכות חג בחג כתב שגם זה רק בגלל שהברית ממש בבוקר, אבל אם היא בצהריים ימתין למחרת, כך שלהקדים ולהסתפר ביום שישי לכבוד ברית ביום שני, אינני יודע אם זה אפשרי. אבל אין חובה להסתפר… אני בטוח שהסתפרת לפני חג הפסח.

מזל טוב ורוב נחת.