לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

החזרת מוצר לאחר קנייה

שאלה:

לאחר שקניתי חפץ, מצאתי אותו במקום אחר בפחות כסף. האם מותר להחזיר את החפץ לחנות הראשונה ולקבל החזר?

תשובה:

שלום וברכה,

במקרים שלפי חוק הגנת הצרכן הקונה זכאי בהחלפה [תוך 14 יום, ולא השתמש…], מותר לקונה להחליף את המוצר גם אם סיבת ההחלפה בגלל שמצא זול יותר. פוסקי זמנינו סוברים שהחוק התקבל כמנהג ולכן יש לכבד את החוק מדין מנהג הסוחרים.

בהצלחה.

מקורות:

לפי החוק מותר לקונה להחזיר בהתאם לתנאי המוצר. הזכות החלפה לא מותנית בשום תנאי, ולכן גם אם סיבת ההחלפה בגלל שמצא זול יותר מותר לו להחליף. ואין בדבר משום איסור מחוסרי אמנה או מי שפרע, מאחר וכך הוא תנאי הקנייה שיכול לבטל את העסקה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בא נלך צעד א' קדימה. אם קניתי מוצר כלשהו והשתמשתי בו. לאחר מכן מצאתי במקום אחר ביותר זול. האם מותר לי לקנות אותו במקום השני ולהחזיר למקום הראשון? מבחינת המוצר זה אותו מוצר בדיוק. אין נפק"מ לבעלים אם אחזיר חבילה זו או אחרת!

  2. אם קונה במקום אחר אין זכות החלפה. הזכות היא תנאי שהתנו והתנו על המוצר זה ולא אחר – על כעין זה נכתב בפוסקים מצא קפידא מקום לנוח.