עניית אמן יהא שמיה רבה – עד איזו מילה?

שאלה:

שעונים על קדיש עונים :כל האמנים +"יהא שמה רבא מברך לעלם ולעלמי עלמיא"-בלי ההמשך?(אני ספרדי), כי ראיתי שחלק בבית כנסת אומרים גם את ההמשך(יתברך ושתבח… וכו)

תשובה:

מנהג הספרדים שבעניית אמן יהא שמי רבה ממשיכים הלאה עד דאמירן בעלמא, ומגיעים לשם לפני שאומר הקדיש מגיע לשם. בין האשכנזים יש מנהגים חלוקים, יש שאומרים רק עד עלמיא, ויש בעיקר מקהילות החסידים שמוסיפים גם את המילה יתברך.

מקורות:

על המחלוקת אם אומרים רק עד עלמיא או גם יתברך ועוד ראה בהרחבה בבית יוסף ושאר פוסקים בסימן נו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז בנוסף להגיד:
    "ייִתְבָּרַךְ וְיִשְׁתַּבַּח וְיִתְפָּאַר וְיִתְרוֹמַם וְיִתְנַשֵּׂא וְיִתְהַדָּר וְיִתְעַלֶּה וְיִתְהַלָּל, שְׁמֵהּ דְּקֻדְשָׁא בְרִיךְ הוּא. [אמן].
    לְעֵלָּא מִן-כָּל-בִּרְכָתָא, שִׁירָתָא, תִּשְׁבְּחָתָא וְנֶחָמָתָא דַאֲמִירָן בְּעָלְמָא"
    ?

  2. להשתדל להגיע לדאמירן בעלמא לפני שצריך לענות אמן על בריך הוא של החזן [על אמירתך שלך בודאי אתה לא עונה כמובן].