מזוזה שלא נראית בתוך הבית

שאלה:

שלום כבוד הרב
עפ"י המבואר ביו"ד סימן רפו סעיף ב' ומה שהתבוננתי בפוסקים (בספר פתחי מזוזות להרב חזן) האם לא תהיה בעיה לשים מזוזה בצד החיצון היינו שהדלת נסגרת מבפנים החדר וכאשר היא סגורה לא רואים את המזוזה והמזוזה היא בלי כיסוי כלל?(כמובן שאין חשש בצד החיצון לטינופת או לערווה..)
תודה לכבודו

תשובה:

אין כל בעיה, העיקר שהיא תהיה על מזוזת הפתח, אם הדלקת נסגרת באופן שהמזוזה נראית מבפנים אז בפנים ואם בחוץ בחוץ, העיקר שהיא נמצא בתוך הפתח עצמו ולא מחוצה לו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי-האם ככלל מזוזה שהיא לא בפנים החדר (היינו שהדלת נסגרת מבפנים והמזוזה בחוץ) לא צריכה כיסוי כלל בין אם חדר תשמיש או משהו אחר?
    ז"א כול מה שהפוסקים דיברו זה שהמזוזה נמצאת בפנים הדלת?