זכירות רכב ליום שלם בחצי מחיר

שאלה:

אחד שמשכיר כל שבוע רכב ליום אחד בחצי מחיר (כי בפועל הוא משתמש רק בכמה שעות ולא לכל היום ולכן בעל הרכבים הסכים שיקח בחצי מחיר), ומישהו סיכם איתו שהוא יקח לכמה שעות וישלים את המחיר שצריך ליום שלם. בפועל אחרי שלקח את הרכב ורצה להביא לאדם שלוקח קבוע אמר לו שלא צריך היום וממילא שהוא ישלם מחיר מלא להשכרת הרכב. האם יכול לחייבו לשלם מחיר מלא, או שמכיון שסוכם שהוא משלם את החצי והוא משלים את החצי אז שישלם רק חצי?

תשובה:

שלום וברכה,

תלוי מה היה הסיכום באותו יום: אם השוכר הראשון סיכם עם המשכיר שבאותו יום שוכר במחיר מלא, חייב לשלם מחיר מלא. אם סוכם שיש שוכר נוסף שישלם על החצי השני, השוכר הראשון צריך לשלם את החלק שלו, ולגבי החלק של השוכר השני ידון המשכיר עם השוכר השני.

בהצלחה.

מקורות:

אם השוכר הראשון לקח המחיר מלא כדי להשכיר לשני [בהסכמת המשכיר] חייב השוכר הראשון לשלם מחיר מלא. אם התנה שהוא שוכר חצי ויש שוכר שני ששוכר עוד חצי חייב הראשון לשלם את חלקו בלבד – חצי.