בעל ברית בספירת העומר – ממתי מותר להסתפר?

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א,

ברוך השם יתברך ישתבח שמו, מחר ברית מילה של בני ורצוני לדעת פרטים על ענין תספורת לאבי הבן ולהסנדק.

מתי בדיוק מותר להסתפר? לפי עניות דעתי שאחרי צאת כוכבים שכבר נחשב לילה של יום של מילה. מישהו אמר לחותני שהוא הסנדק שיש לו להסתפר מחר בבוקר ולא נראה הבדל כי שאחרי צאת כוכבים כבר יום הברית.

אשמח לקבל תשובה

תשובה:

מותר כבר ביום שלפני המילה סמוך לערב, כמבואר בדרכי משה סוף סימן תצג.

מזל טוב ורוב נחת.

מקורות:

עי' בדרכי משה הקצר אורח חיים סימן תצג שכתב וז"ל, מצאתי כתוב בהגהות מנהגים (מהר"א טירנא עמ' עא אות מח) כ"ד לעומר היה מילה ומה"ר דוד מלאנצהו"ט היה בעצמו בעל ברית והיה מגלח זקנו כדרכו ביום שקודם מילה סמוך לערב קודם הליכתו לבית הכנסת וצוה להאב להסתפר ג"כ עכ"ל. וכ"פ הרמ"א בשוע שם ס"ג וז"ל, ומי שהוא בעל ברית או מל בנו, מותר להסתפר בספירה לכבוד המילה. (הגהות מנהגים). ועי' בחק יעקב סימן תצג [ח] ומי שהוא בעל ברית. עיין לקמן בב"י [סוף] סימן תקנ"ט [ד"ה ומ"ש] מבואר דבעלי ברית נקראים הסנדקים ומוהל ואבי הבן הנימול אף שאינו מל בעצמו, ומותר להסתפר בערב קודם כניסה לבית הכנסת, כן כתב במנהגים [הגהות מנהגים, מנהגי אייר אות מח]: וכן במ"ב שם וז"ל, (יג) להסתפר בספירה – היינו אפילו ביום שלפני המילה סמוך לערב קודם הליכה לבהכ"נ. ואם חל המילה בשבת מותרים להסתפר בע"ש אפילו קודם חצות [פמ"ג]: