שתיית מים שנמצאו בהם חרקים

שאלה:

שלום רב,
יצא לי לשתות קפה רותח, וממש לאחריו כוס מים רותחים מאותו קומקום חשמלי אך רק לפני ששתיתי את המים ראיתי נמלים בכוס, וכן רק אז ראיתי שבקנקן היו נמלים רבות. כלומר ככל הנראה שתיתי נמלים בקפה אך לא ראיתי אותן ולא הרגשתי שטעמתי אותן, ויש להניח שהן היו מתות מההרתחה. כמו כן האם קומקום המים שבו היו מים ללא שהשתמשו בו מיום רביעי עד יום ראשון בבוקר נחשב לכלי שהחרקים שרצו בתוכו כגון בור או מעין שהחרקים שלא יצאו ממנו לא נחשבים כשרץ הארץ? לאור כל זאת השאלה היא על איזו עבירה עברתי מדאורייתא ו/או מדרבנן?

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך מצערת מאוד, ברור שכל נמלה שנאכלה בין חיה בין מתה כיון שהיא שלמה אינה בטלה ויש בזה כמה איסורי תורה בכל נמלה כמבואר בגמרא בהרחבה בפרק שלישי ממסכת מכות. אין כל רלוונטיות לכך שזה בקנקן, הם לא נוצרו מהמים, אלו נמלים שבאו מבחוץ.

האיסור היה בשוגג, ויש לקבל בעזרת ה' לעתיד לבדוק לפני ששותים.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לציין שכאן לכ' אפילו הנמלות וודאי היו חצויות אינן בטלות כי הן ניכרות בתערובת ואפשר להפרידן ע"י מסננת ולכן אין מי שיאמר שיש כאן ביטול. אלא שלא יהיה דין של מלקות מדין בריה עכ"פ.

    איך באמת הנמלים עברו את המסננת שיש בכל קומקום חשמלי?