שומר בסופר

שאלה:

בסד שלום הרב אני רוצה לדעת הדין של שומר בסופר איזה סוג של שומר הוא כי הוא שומר בשכר ?

תשובה:

שלום וברכה,

שומר בסופר תפקידו לשמור על כניסת ויציאת אנשים ולא על המוצרים ולכן אינו שומר כלל אלא עובד של בעל הבית לבדוק את הנכנסים ולמנוע גנבות.

אם הפקידו את השומר לשמור על המוצרים אינו נעשה שומר שכר עד שיעשה קניין במוצרים.

בהצלחה.

מקורות:

נחלקו הראשונים האם שומר צריך קניין או עצם קבלת השמירה נעשה שומר. כמבואר בשו"ע סימן רצא סעיף ה ובש"ך שפסק כמ"ד ששומר צריך קניין.