לשון הרע – לא נעים להפסיק את המדבר

שאלה:

שלום הרב,
רציתי לשאול איך לנהוג כשאני מדברת עם שכנה מבוגרת והיא תוך כדי מספרת לי לשון הרע וממש לא נעים לי לעצור אותה או בכל מיני סיטואציות שזה נורא מביך להגיד לאנשים שיפסיקו… ואני יודעת שמוטב להיקרא שוטה כל ימי וכו'.. אבל אשמח לדעת איך צריך לנהוג במקרים כאלה.
תודה רבה מראש הרב

תשובה:

שלום וברכה

ראשית לא האמין לדברים, מאוד מצוי שאנשים מבוגרים קצת מדמיינים וקצת מגזימים, עם הגיל זה עשוי לקרות. שנית, מעבירים נושא באופן טבעי כביכול, ושלישית, מלמדים זכות.

המשיכי להצליח בדרכך החדשה!